Odotettuja levyuutuuksia | keskikesä 2020

Musiikkikirjastot.fi vinkkaa heinä-elokuun 2020 levyjä Suomesta ja ulkomailta. Esimerkiksi EnsiferumPretenders ja Biffy Clyro saavat uudet albuminsa ulos keskikesällä.

Blogissa tiedotetaan myöhemmin ilmestyvistä levytyksistä kun ajankohdat tarkentuvat. Alkuvuoden 2020 levyuutuuksia on koottu viime talvelta ja keväältä ja alkukesältä.

Jos uutuus on varattavissa kirjastosta, pääset kirjastosaatavuuteen levyn otsikosta. Linkki vie Finna.fi-tietokantaan. Yli 60 % Suomen yleisistä kirjastoista käyttää Finna-verkkokirjastoa.

Huom! Monet kesän 2020 levynjulkaisukeikat ja -kiertueet on peruutettu koronavirustoimien vuoksi.

Tuomas Pelttari
tuomasp@kirjastot.fi

Lonely Robot: Feelings Are Good | InsideOutMusic 2020

Lonely Robot: Feelings Are Good (2020).

Muusikko John Mitchellin johtama Lonely Robot on ehtinyt neljänteen albumiin. Feelings Are Good julkaistaan 17. heinäkuuta 2020. Ennakkoraita ’Life Is A Sine Wave’ tuli ulos toukokuun lopussa.
John Mitchell | kotisivu
Lonely Robot | Facebook
Lonely Robot | Twitter

Pretenders: Hate For Sale | BMG 2020

Chrissie Hynden viimevuotisen sooloalbumin Valve Bone Woen jälkeen on jälleen Pretendersin vuoro. Uusi single ’The Buzz’ tuli ulos 17. maaliskuuta. Albumin julkaisua siirrettiin eteenpäin: klassista Pretenders-soundia saadaan lisää 17. heinäkuuta albumilla Hate For Sale.
Pretenders | kotisivu
Pretenders | Facebook
Prenteders | Instagram
Pretenders | Twitter

Alanis Morissette: Such Pretty Forks In The Road | RCA 2020

Kanadalainen muusikko ja laulaja Alanis Morissette piti kiertää maailmaa oman klassikkoalbumin 25-vuotisjuhlan kunniaksi. Jagged Little Pill on uusintakierroksen ansainnut, ja luvassa on myös uutta musiikkia. Toukokuulta vähintään kesälle 2020 siirretty yhdeksäs Morissette-levy Such Pretty Forks In The Road seuraa albumia Havoc And Bright Lights (2012).
Alanis Morissette | kotisivu
Alanis Morissette | Facebook

Reasons I Drink. Ohjaus: Erin Elders.

Bon Jovi: 2020 | Captain Kidd/Island 2020

Laulaja Jon Bon Jovin johtama rockbändi Bon Jovi jatkaa pitkää levytysuraa eteenpäin, myös verevän This House Is Not For Salen jälkeen. Vuonna 1983 perustetun yhtyeen 15. albumi Bon Jovi: 2020 kerrottiin julkaistavan toukokuun puolivälissä. Koska tulevan kiertueen konserttipäivät on siirretty loppuvuoteen koronavirustoimien vuoksi, myös albumin julkaisu saattaa siirtyä jopa yli kesän.
Bon Jovi | kotisivu
Bon Jovi | Facebook
Bon Jovi | Instagram
Bon Jovi | Twitter

Ensiferum: Thalassic | Metal Blade Records 2020

Suomalaisen folk- ja deathmetallin suurbändi Ensiferum saa ulos uuden albumin. Thalassic julkaistaan 10. heinäkuuta 2020.
Ensiferum | kotisivu
Ensiferum | Facebook
Ensiferum | Instagram
Ensiferum | Twitter

Biffy Clyro: A Celebration Of Endings | 14th Floor Records 2020

Skottilainen Biffy Clyro palaa albumilla A Celebration Of Endings, julkaisupäivä on vain siirretty toukokuulta myöhemmäksi. A Celebration Of Endings seuraa viimevuotista soundtracklevyä Balance, Not Symmetry ja komeaa sarjaa studioalbumeita mukaan lukien Ellipsis (2016) ja Opposites (2013). Tulevan levyn singleraita ’Instant History’ julkaistiin 3. maaliskuuta.
Biffy Clyro | kotisivu
Biffy Clyro | Facebook
Biffy Clyro | Instagram
Biffy Clyro | Twitter

Instant History. Ohjaajat: Sophia + Robert.

Fish: Weltschmerz | The Chocolate Frog 2020

Brittiläisen progen suuri laulaja Fish (ex-Marillion) elää vuonna 2020 musiikkiuran ehtoopuolta – ainakin jos uskoo Fishin omia sanomisia. Viimeiseksi kerrottu tupla-albumi Weltschmerz on ollut osin esillä EP:llä A Parley With Angels (2018).

Fishin levynjulkaisukiertue keskeytyi koronaviruksen vuoksi 15.3. alkaen. Samalla siirtyi Weltschmerzin julkaisu. Keikkapäivämäärille etsitään uudet ajankohdat.
Fish | kotisivu
Fish | Facebook