Odotettuja levyuutuuksia • Kevät 2023

Maalis-huhtikuun uusia levyjä kirjastosta

Loppuvuosi 2022Alkuvuosi 2023Alkukesä 2023Keskikesä 2023

Musiikkikirjastot.fi tekee nostoja ja vinkkaa uutuuslevyjä pienten ja suurten levy-yhtiöiden suojateilta Suomesta, ulkomailta ja kirjastosta.

Odotettua pidemmältä levytystauolta palaavat rapmuusikko Paleface, jonka edellisestä sooloalbumista vierähti yli kahdeksan vuotta. Laulaja-näyttelijä Sakari Kuosmanen palaa 16 vuoden albumitauolta – rockbändi Xysma tulee takaisin peräti neljännesvuosisadan jälkeen. Brittiduo Everything But The Girlin Fuse-levyä odotettiin liki 24 vuotta.

Maalis-huhtikuun 2023 kotimaista: The 69 Eyes, Alma, Arppa, Sakari Kuosmanen, Kuumaa, Lordi, Maustetytöt, Paleface, Samuli Putron kahdeksas sooloalbumi, kahdella albumilla palaava Ruusut, punkbändi Tiikeri, Vesterinen Yhtyeineen, kouvostomollinen Viikate ja Xysma.

Taidemusiikki, Klassinen kitara

Zsófia Boros: El último aliento

Kevään uutta ulkomaista: trio boygenius, Miley Cyrus, Daughter, Depeche Mode, Everything But The Girl, Fall Out Boy, Lana Del Rey, progebändit Haken, Jethro Tull ja Kite Parade, Nighwish-laulaja Floor Jansen, irlantilainen folkyhtye Lankum, The National ja Metallica.

Kevään retrohittejä ovat Hanoi Rocksin klassikot Oriental Beat ja Two Steps From The Move, Hurriganesin liveboksi Crazy Days On The Road, uudelleen miksattu ja masteroitu Kingston Wallin debyyttialbumi, Pink Floydin 50-vuotisjulkaisut mestariteoksesta The Dark Side Of The Moon, U2:n akustinen Songs Of Surrender sekä Neil Youngin ja Frank Zappan tuoreimmat arkistojulkaisut.

Linkkejä eteenpäin Levyhyllyihin ja artistisivuille

Nostouutisissa on hyödyllisiä linkkejä eteenpäin. Videoiden ja somekanavien lisäksi nostot on kytketty kirjastoblogiin Levyhyllyt, josta löytyy satoja artikkeleita musiikkia.

Kirjastotarjonta Finnassa

Jos levytys on varattavissa kirjastosta, se on linkitetty Finna-palvelun hakutulokseen.

Musiikkikirjastot.fi

Goth Rock, Classic Rock

The 69 Eyes: Death Of Darkness | Vallila Music House 2023

The 69 Eyes: Death Of Darkness (Vallila Music House 2023).

The 69 Eyesin goottirock jatkuu viime syyskuussa julkaistun Drive EP:n jälkeen albumilla Death Of Darkness. Helsinkiläisbändin uutuuslevyllä on mukana Kat Von D:n fiittaama kantrisävyinen ’This Murder Takes Two’ sekä laulaja Jyrki 69:n ja The 69 Eyesin cover-veto ’Gotta Rock’. Tommi Läntisen ja Hombre Lampisen liidaman Boycott-yhtyeen klassikko sai kuusysikäsittelyn tv-ohjelman Vain elämää 13. kaudella. 

Death Of Darkness julkaistaan 21. huhtikuuta, ja The 69 Eyes kiertää toukokuussa Yhdysvaltoja yhdessä Pretty Boy Floydin kanssa. Toimituksen lämmin suositus Rammsteinin, HIMin, VV:n, Deathstarsin, Motörheadin ja The Cultin ystäville.

The 69 Eyes | kotisivu
The 69 Eyes | Facebook

The 69 Eyes | Levyhyllyt [1/2023]
The 69 Eyesin pimeä tie

The 69 Eyes: Death Of Darkness

** **

Popmusiikki, Laulaja-lauluntekijät

Alma: Time Machine | Sony Music 2023

Alma: Time Machine (Sony Music 2023).

Suomalaisen laulaja-lauluntekijä Alman kakkosalbumi Time Machine julkaistaan 21. huhtikuuta, mukana singleraidat ’Summer Really Hurt Us’, ’Everything Beautiful’ ja ’Hey Mom Hey Dad’. 

Time Machine jatkaa Alman korkeatasoista uraa debyyttilevystä Have U Seen Her? (2020). Toimituksen lämmin suositus Sannin, Taylor Swiftin, Rita Oran, Vesalan, Tove Lon, Behmin, P!nkin ja Suadin faneille.

Alma | kotisivu
Alma | Facebook
Alma | Instagram
Alma | Twitter

Alma | Levyhyllyt [6/2020]
Have U Seen Her? – varjoa jahtaamassa

Alma: Hey Mom Hey Dad

Alma: Summer Really Hurt Us

** **

Laulaja-lauluntekijät, Rock

Arppa: Valeria | Johanna Kustannus 2023

Arppa: Valeria (Johanna Kustannus 2023).

Laulaja-lauluntekijä Arppa [Aaro Airola] on johdattanut kolmannelle albumille muutamalla singleraidalla. ’Paha meno Pengerkadulla’ tuli toukokuussa, ’Kartta väärinpäin’ heinäkuussa, ja jazzisti svengaava ’Kaverin synttäreillä’ lokakuussa 2022. Albumi Valeria julkaistaan 10. maaliskuuta.

Toimituksen lämmin suositus Lyytin, Antti Aution, Litku Klemetin ja Ultra Bran faneille.

Valeria
1. Hiekkasäkki aivojen tilalla  
2. Vihdoin viimein  
3. Luulin että  
4. Kaverin synttäreillä  
5. Metsänpoika popparissa  
6. Paha meno Pengerkadulla  
7. Maailman hitain biisi  
8. Kartta väärinpäin  
9. Valeria

Arppa | Facebook
Arppa | Instagram

Arppa | Levyhyllyt [10/2021]
Kinovalon alla – ei mikään indieartisti

Kaverin synttäreillä

** **

Retro, Uusintamiksaukset
Classic Rock, Glam Rock

Hanoi Rocks: 
Oriental Beat – The Re(al)mix 40th Anniversary – 21st Century Edition | Johanna Kustannus/Svart Records 2023
Two Steps From The Move | Music On Vinyl 2023

Suomalainen rockbändi Hanoi Rocks on jälleen ajankohtainen kun Oriental Beat tulee uudestaan. Alun perin 1982 julkaistun albumin 40-vuotispainos The Re(al) Mix korjaa miksausta parempaan.

Hanoi Rocks: Two Steps From The Move (AAB-Production/CBS 1984 • Music On Vinyl 2023).Oriental Beatin uusi CD ja striimi on ulkona 17. maaliskuuta. Samaan aikaan julkaistaan Hanoin viidennen albumin Two Steps From The Move (1984) uusi vinyylipainos. Toimituksen lämmin suositus Guns N’ Rosesin, Lenny Kravitzin, Pelle Miljoonan ja The Dogs D’Amourin faneille ja luonnollisesti Jan Stenforsin, Michael Monroen, Sami Yaffan ja Andy McCoyn ystäville.

Hanoi RocksFacebook-ryhmä

Jan Stenfors | Levyhyllyt [12/2020]
Vinegar Blood – kahden elämän taitteessa
Michael Monroe | Levyhyllyt [10/2019]
One Man Gang – jengi soittaa sydämestä
Sami Yaffa | Levyhyllyt [9/2021]
The Innermost Journey To Your Outermost Mind – basisti läpäisee pasianssin

Motorvatin’ • Remix

** **

Retro
Rock, Classic Rock

Hurriganes: Crazy Days On The Road | Svart Records 2023

Hurriganes: Crazy Days On The Road (Svart Records 2023).

Hurriganes eli rocklegendat Remu Aaltonen, Cisse Häkkinen ja Albert Järvinen nousivat yhdeksi Suomen ykkösbändeistä 1973–74 albumeilla Rock And Roll All Night Long ja Roadrunner. Nopeasti kasvavan suosion keskellä soololevynkin jo tehnyt kitaristi Järvinen lähti perustamaan uutta bändiä Royals. Ile Kallio palasi bändiin Järvisen tilalle, ja Hurriganesin kultakausi jatkui entistä menestyksekkääämpänä.

Svart Records julkaisee tänä keväänä kiinnostavaa livemateriaalia ajalta jälkeen 1975 julkaistun albumin Crazy Days. 4LP- ja 2CD-boksit Crazy Days On The Road on ulkona 21. huhtikuuta. Toimituksen lämmin suositus esimerkiksi Wilko Johnsonin, Popedan ja Tuomari Nurmion faneille. 

Svart Records | kotisivu
Svart Records | Facebook

Hurriganes | Levyhyllyt [3/2021]
Roadrunner – homma ja kuinka se hoidetaan

** **

Retro, Uusintamiksaukset
Psykedeelinen Rock, Progressiivinen Rock

Kingston Wall: I | Warner Music 2023

Psykedeelisen rockin suomalainen kulmakivi Kingston Wall on jälleen ajankohtainen: Petri Wallin, Jukka Jyllin ja Sami Kuoppamäen 1992 julkaistu debyyttialbumi julkaistaan jälleen uudestaan, nyt uudelleen miksattuna ja masteroituna. Maalis-huhtikuussa tulevan CD:n ja tuplavinyylin miksauksesta vastaa Robert Palomäki.

Palomäellä on otetta Kingston Wallin musiikkiin: hän osallistui levyjen II (1993) ja Tri-Logy (1994) äänityksiin ja vietti aikaa kitaristi-laulaja Petri Wallin (1969–1995) kanssa. Ja albumitrilogian jatkokin on tarkoitus saada ulos uudistettuna. Kakkosalbumin uusi laitos on tulossa syksyllä, ja kolmososa Tri-Logy vuonna 2024.

Toimituksen lämmin suositus Von Hertzen Brothersin, Led Zeppelinin, The Doorsin, The Rolling Stonesin ja Pink Floydin faneille. Lisäsuositus Kimmo Aroluoman uutuuskirjaan Kingston Wallin perintö (Like 2023), josta Joonas Nevalainen kirjoitti blogiin Kirjan jäljillä.

Kingston Wall | Facebook

Kingston Wall | Levyhyllyt [8/2018]
II – tanssi pieni transsi

Joonas Nevalainen | Kirjan jäljillä [3/2023]
• Kimmo Aroluoma: Kingston Wallin perintö

With My Mind

** **

Popmusiikki,  Suomirock

Sakari Kuosmanen: Arkipäivän Jeesus | Impossible Music 2023

Sakari Kuosmanen: Arkipäivän Jeesus (Impossible Music 2023).

Sakari Kuosmasen yli 16 vuoden levytystauko katkeaa: suuriääninen tulkitsija palaa keväällä albumilla Arkipäivän Jeesus. Uutuutta edeltävä soololevy Suojaton julkaistiin syksyllä 2006. 

Kuosmasen (s. 1956) koskettava lauluote muistetaan jo 80-luvun puolivälin rockalbumeilta Sakari Kuosmanen ja Ihana elämä. Kenties suurimman jäljen suomalaiseen sieluun on jättänyt pophitti ’Pieni sydän’ ja samanniminen albumi vuodelta 2002. 

Arkipäivän Jeesus julkaistaan 31. maaliskuuta. Toimituksen lämmin suositus Vesa-Matti Loirin, Juice Leskisen, Mikko Kuustosen, Edu Kettusen ja Pave Maijasen faneille.

Arkipäivän Jeesus
1. Tulenkantaja
2. Ihan tavallinen Juha
3. Maantiellä
4. Arkipäivän Jeesus
5. Poissa jostain
6. Kun aika on [Laulu rakkaudelle Kausi 3]
7. Frank Armoton
8. Ihmissusi
9. Viimeinen huone
10. Linnunradan syliin

Sakari Kuosmanen | Instagram

Sakari Kuosmanen | Levyhyllyt [11/2023]
Sakari Kuosmasen ihanan elämäntyön ääripäät

Sakari Kuosmanen feat. Pyhimys: Tulenkantaja

** **

Popmusiikki, Suomipop

Kuumaa: Hyvikset ja pahikset | Universal Music 2023

Kuumaa: Hyvikset ja pahikset (Universal Music 2023).

Suomalainen popsensaatio Kuumaa tulee keväällä kakkosalbumilla Hyvikset ja pahikset. Johannes Brotheruksen, Jonttu Luhtavaaran ja Aarni Soivion bändin uutuus sisältää suurhitit ’Tulipalo’ ja ’Ylivoimainen’.

Hyvikset ja pahikset julkaistaan striiminä 31. maaliskuuta ja vinyylinä 23. kesäkuuta. Toimituksen lämmin suositus Behmin, Bessin, Portion Boysin, Viivin, Tuure Kilpeläisen ja Teleksin ystäville – unohtamatta bändin debyyttialbumia Kuumaa (2019).

Hyvikset ja pahikset
1. Anna mulle mitä vaan  
2. Tulipalo
3. Eteisvalssi
4. Hyvikset ja pahikset  
5. Elokuva
6. Edelleen sua
7. Ylivoimainen
8. Hyvästejä ihanasti
9. Äijä
10. Oo vielä sekunnin mun
11. Juna-asema

Kuumaa | Facebook
Kuumaa | Instagram 

Ylivoimainen

** **

Hard Rock, Shock Rock

Lordi: Screem Writers Guild | Atomic Fire Records 2023

Suomalainen metalliylpeys ja 2006 Euroviisuvoittaja Lordi palaa seitsemän levyn mittaisen Lordiversityn (2021) jälkeen albumilla Screem Writers Guild. Uutuus on Lordin ensimmäinen studiolevy kitaristi Koneen kanssa, ja Screem Writers Guild avaa yhteistyön levy-yhtiö Atomic Fire Recordsin kanssa. 

Screem Writers Guild julkaistaan 31. maaliskuuta. Toimituksen lämmin suositus HammerFallin, U.D.O:n, Dion, Judas Priestin, Powerwolfin ja Beast In Blackin ystäville. Ja lisäsuositus syksyllä 2022 julkaistulle Mr. Lordin elämäkertakirjalle Lordiary.

Lordi | kotisivu
Lordi | Facebook
Lordi | Instagram
Lordi | Twitter

Lordi | Levyhyllyt [11/2022]
Lordi – kummitusjunalla vuoristoradalle

Lordi: Dead Again Jayne

** **

Popmusiikki, Popiskelmä

Maustetytöt: Maailman onnellisin kansa | Is This Art! 2023

Maustetytöt: Maailman onnellisin kansa (Is This Art! 2023). Kansitaide: Anna-Liisa Kankaanmäki
Maustetytöt: Maailman onnellisin kansa • Is This Art! 2023. Kansitaide: Anna-Liisa Kankaanmäki

Neliraitaisen EP:n Maustetytöt X Agents jälkeen on Maustetyttöjen odotetun kolmosalbumin aika. Duon uutuus Maailman onnellisin kansa julkaistaan 17. maaliskuuta.

Anna ja Kaisa Karjalaisen debyyttialbumi Kaikki tiet vievät Peltolaan (2019) iski useilla klassikkobiiseillä: ’En saa unta varmaan haudassakaan’, ’Tein kai lottorivini väärin’, ’Viidestoista päivä’, ’Se oli SOS’… Toiselta studiolevyltä Eivät enkelitkään ilman siipiä lennä jäivät mieliin soimaan ’Ne tulivat isäni maalle’ ja ’Tee se itse’.

Maustetytöt | Facebook
Maustetytöt | Instagram

Maailman onnellisin kansa
1. Ei niin kovin suuri city
2. Kiviä sukkiin
3. Näkymätön Anna
4. Pidä hyvänäs multasi kotimaa
5. Takapajula
6. Äiti meni merille
7. Onko pakko juoda?
8. Maailman onnellisin kansa
9. Lyijyä ja puuta
10. Ylpeyden sopuhinta

Maustetytöt | Levyhyllyt
Kaikki tiet vievät Peltolaan – kurjuuden kuningattaret [11/2019]
Eivät enkelitkään ilman siipiä lennä – olemisen särkyvä hauraus [11/2020]
Maailman onnellisin kansa – uusilla mausteilla [3/2023]

Näkymätön Anna. Ohjaaja: Aki Roukala

Pidä hyvänäs multasi kotimaa • live 8/2022

** **

Rap, Hip Hop

Paleface: Autofiktio | Sony Music Entertainment Finland 2023

Rapmuusikko Palefacen paluualbumi Autofiktio julkaistaan 24. maaliskuuta. 2LP sisältää ennakkoraidan ’Mikä susta tulee isona’, jolla fiittaa Ylva Haru. Palefacen [Karri Miettinen, s. 1978] edellinen sooloalbumi Luova tuho julkaistiin 2014.

Toimituksen lämmin suositus Pyhimyksen, Ricky-Tick Big Bandin, Asan, GG Caravanin, Eevil Stöön ja Fintelligensin faneille.

Autofiktio
A1 Malmin ääni, feat.Gracias
A2 Lehdistötiedote
A3 Miehet ei itke
B1 Jonain päivänä
B2 Mikä susta tulee isona
B3 Kahvi ja Fernetti
C1 Kuuluisat viimeiset sanat
C2 Umpikujii
C3 Valkoinen katse
D1 Etitään onnee
D2 Väinämöinen

Paleface | Facebook
Paleface | Instagram

Paleface | Levyhyllyt [1/2019]
Helsinki–Shangri-La – sanomaa suomen kielellä

Paleface: Mikä susta tulee isona (feat. Ylva Haru)

** **

Laulaja-lauluntekijät, Rock

Samuli Putro: Ikävä mummoa | Universal Music Finland 2023

Samuli Putro: Ikävä mummoa (Universal Music Finland 2023). Kansi: Tero Ahonen
Samuli Putro: Ikävä mummoa • Universal Music Finland 2023. Kansi: Tero Ahonen

Laulaja-lauluntekijä Samuli Putron albumi Ikävä mummoa julkaistaan 3. maaliskuuta, ennakkoraitanaan ’Kakarat’. Putron (s. 1970) uutuutta edeltävät Pienet rukoukset (2019) ja Keskellä kesää (2021). 

Samuli Putroa johdatti artistiuraan rockbändi Zen Café. Trio Putro (laulu, kitara), Kari Nylander (bassokitara) ja Pete Parkkonen (rummut) nousi suureen suosioon ja teki seitsemän albumia vuosina 1997–2006. Zen Cafén tunnettuja hittejä ovat mm. ’Todella kaunis’, ’Mies jonka ympäriltä tuolit viedään’ ja ’Eipä tiennyt tyttö’. 

Lakonisen arkiromanttisen tekstintekijä Samuli Putron ensimmäinen albumi omin päin solistina oli Elämä on juhla, joka nousi listakärkeen 2009. Kohokohtia ovat myös Tavalliset hautajaiset (2012) ja Taitekohdassa (2014). Ikävä mummoa on artistin kahdeksas. Toimituksen lämmin suositus esimerkiksi Olavi Uusivirran, Miljoonasateen, Kolmannen Naisen ja Eppu Normaalin faneille. 

Ikävä mummoa
1. ajattelen kotia
2. kakarat
3. tanssilattialla on tungos
4. iltaisin aamulla päivittäin
5. ikävä mummoa
6. muuttolaatikot
7. rakkaus on päätös
8. parempi kuin kukaan muu
9. silti löysin sut
10. nuoruuteen

Samuli Putro | Facebook
Samuli Putro | Instagram

Samuli PutroLevyhyllyt [3/2019]
Pienet rukoukset – ihana raastava elämä
Zen Café | Levyhyllyt [12/2017]
Helvetisti järkeä – rumia sanoja rakkaudesta

Kakarat

** **

Elektro, Syntikkapop

Ruusut: Melankolia 1 ja 2 [CD] •
Melankolia 1 [LP] • Melankolia 2 [LP] | Fullsteam 2023

Ruusut: Melankolia 1 (Fullsteam 2023).

Tammikuussa 2022 singleistä koottu 12” EP oli erinomainen kuva Ruusuista kahden huippualbumin jälkeen. Keväällä 2023 Ruusut jatkaa ennakkoluulotonta tarinaa kahdella levyllä Melankolia 1 & Melankolia 2. Yhteensä 20 biisiä sisältävät albumit julkaistaan 14. huhtikuuta. Luvassa on erilliset vinyylipainokset sekä 2CD-versio. 

Alkuvuodesta Melankolia 1:ltä julkaistu tuplasingle ’Sä et tunne mua’//’Suuri sade’ toimii kenties totuttua mietteliäämmäksi rakennettujen soundimaailmojen kautta. Toimituksen lämmin suositus Astrid Swanin, Pariisin Kevään, Vestan, Olavi Uusivirran, Vesalan ja Nine Inch Nailsin ystäville.

Melankolia 1
1. God Mode
2. Sä et tunne mua
3. Niina
4. Myrsky
5. Näytelmä
6. Justitia
7. Uni huijaa nukkujaa
8. Lasisilmä
9. Suuri sade
10. Matkalla alas

Melankolia 2
1. Alku
2. Oppsei
3. Murha
4. Kun puhuu yöstä
5. Valkea kuulas
6. Kauna
7. Junassa
8. Punainen
9. Hiljaa ranta nukkuu
10. Ave Maria

Ruusut | kotisivu
Ruusut | Facebook
Ruusut | Instagram
Ruusut | Twitter

RuusutLevyhyllyt [5/2020]
Kevätuhri – inhimillisyyttä ajankuvan alla

Sä et tunne mua

Ruusut: Melankolia 2 (Fullsteam 2023).

** **

DIY-punk, Punk Rock

Tiikeri: Punk rock pamaus!!! | Open Up And Bleed Recordings/Vox Populi 2023

Tiikeri: Punk rock pamaus!!! (Open Up And Bleed Recordings/Vox Populi 2023).

Riemastuttavan DIY-punkisti rokkaava Tiikeri tulee maaliskuun viimeinen päivä debyyttialbumilla Punk rock pamaus!!!. Kantaaottava levy julkaistaan Bandcamp-striiminä ja vinyylinä.

Toimituksen lämmin suositus Kollaa kestään, Vaavin, Ratsian, Sur-rurin, Pelle Miljoonan, The Advertsin sekä Pete Shelleyn ja Buzzcocksin ystäville.

Tiikeri | Bandcamp

Tiikeri: Punk on mun elämä

** **

Popmusiikki, Iskelmä

Vesterinen Yhtyeineen: Hetken ikuinen | Universal 2023

Vesterinen Yhtyeineen: Hetken ikuinen (Universal 2023).

Suomalaisen popiskelmän suurnimi Vesterinen Yhtyeineen palaa keväällä albumilla Hetken ikuinen, tuottajana Antti Lehtinen (Scandinavian Music Group, ex-Ultra Bra). Ylen musiikkiohjelmasta Elämäni biisi tutun Tero Vesterisen johtaman bändin kahdeksas studiolevy jatkaa 2021 julkaistusta albumista Meissä asuu elämä

Hetken ikuinen on ulkona 10. maaliskuuta (vinyylipainos 26. toukokuuta). Bändin loppuunmyyty kevätkiertue alkaa Lahdesta 17. maaliskuuta ja päättyy 19. toukokuuta Helsingin Kulttuuritehtaalle. Toimituksen lämmin suositus Mikko Kuustosen, Sir Elwoodin Hiljaisten Värien, Eppu Normaalin, Lauri Tähkän, Olavi Uusivirran, Juha Tapion, Kolmannen Naisen, Happoradion ja Neljän Ruusun faneille.

Hetken ikuinen
1. Maailma palaa
2. Kohti sydänpeltoja
3. Hetken ikuinen
4. Suru ei oo ystävä
5. Jee jee
6. Se joku jätkä
7. Ilman mua
8. Jamesin takki
9. Meistä kuiskaillaan
10. Köyhyys ja Kekkosen tukka
11. Samaan mutkaan kaatunut

Vesterinen Yhtyeineen | kotisivu
Vesterinen Yhtyeineen | Facebook
Vesterinen Yhtyeineen | Instagram

Hetken ikuinen

** **

Kouvostomolli, Metalli 

Viikate: Askel | Universal 2023

Lisää kouvostomollia Viikatteelta, joka tekee paluuta keväällä. Kaarle Viikatteen johtaman bändin uutuuslevy Askel julkaistaan 31. maaliskuuta. Askelta edeltää kolmetoista albumia, viimeisimpinä upea Motörhead-tribuutti Panosvyö (2014), XII – Kouvostomolli (2016) ja Rillumarei! (2020).

Askel
1. Kavaljeeri
2. Vaihtoaskel
3. Kuin aaveet
4. Hei syystuuli
5. Ei loputon yö
6. Olkitaivaat
7. Älä pelkää pimeää
8. Ilta on viekas
9. Tumman tiedon lähde
10. Kylmä kolme
11. Askel

Viikate | kotisivu
Viikate | Facebook

Viikate | Levyhyllyt [12/2020]
Rillumarei! – väliaikaista kaikki on vain

Älä pelkää pimeää

** **

Rock, Hard Rock

Xysma: No Place Like Alone | Svart Records 2023

Xysma: No Place Like Alone (Svart Records 2023).
Xysma: No Place Like Alone • Svart Records 2023

Suomalainen rockbändi Xysma palaa pitkältä tauolta studiolevykantaan. No Place Like Alone jatkaa suomalaisbändin vaiheikasta tarinaa 25 vuotta Girl On The Beachin jälkeen. Uutuusalbumia edeltää lokakuussa 2022 julkaistu single ’Well Seasoning’.

Xysman intensiivinen paluukeikka nähtiin jo 15. lokakuuta Helsingin Tavastialla, ja keikkasetissä oli mukana myös uusia biisejä. Toimituksen lämmin suositus esimerkiksi Misfitsin, Hawkwindin, Dion, The Cultin, Thin Lizzyn ja Havana Blackin ystäville.

Xysma | Facebook
Xysma | Instagram

Well Seasoning

Musiikkikirjastot.fi

Klassinen, Kitara

Zsófia Boros: El último aliento [ECM New Series] | ECM 2023

Zsófia Boros: El último aliento (ECM Records 2023).

Kitaristi Zsófia Boros jatkaa korkeatasoista levytyssarjaa kolmannella ECM-albumillaan. Boros tulkitsee uudella soolokitaralevytyksellä mm. Alberto Ginasteran (1916–1983) sekä Boros-tuotannosta jo tuttujen Mathias Duplessyn (s. 1972), ja Quique Sinesin (s. 1960) sävellyksiä.

Manfred Eicherin tuottama El último aliento julkaistaan 14. huhtikuuta. Toimituksen lämmin suositus myös Borosin aiemmille levytyksille Local Objects (2016) ja En otra parte (2013).

Szófia Boros | kotisivu
Szófia BorosFacebook
Szófia Boros | ECM Records

Zsófia Boros: Le labyrinthe de Vermeer

Musiikkikirjastot.fi

Indie Rock, Alternative Pop

boygenius: the record | boygenius/Interscope 2023

Laulaja-lauluntekijät Lucy Dacus, Phoebe Bridgers ja Julien Baker eli boygenius tulevat 31. maaliskuuta odotetulla debyyttialbumilla the record. Raukeanherkkä levy sisältää singleraidat ’$20’, ’Emily I’m Sorry’, ’True Blue’ ja ’Not Strong Enough’.

Toimituksen lämmin suositus Dacusin, Bridgersin ja Bakerin soolotuotannon ohella Haimin, Taylor Swiftin, Sharon Van Ettenin, Paul Simonin, Lana Del Reyn ja The Weather Stationin faneille.

boygenius | kotisivu
boygeniusFacebook 
boygenius | Instagram
boygenius | Twitter

boygenius: The Film. Ohjaaja: Kristen Stewart
$20 • Emily I’m Sorry • True Blue

** **

Popmusiikki, Dance Pop

Miley Cyrus: Endless Summer Vacation | Columbia 2023

Miley Cyrus: Endless Summer Vacation (Columbia 2023).

Yhdysvaltalainen poptähti ja musiikkivaikuttaja Miley Cyrusin (s. 1992) kahdeksas studioalbumi Endless Summer Vacation julkaistaan 10. maaliskuuta. Levyä edeltää tammikuinen singleraita ’Flowers’, josta tuli suuri hitti ympäri maailmaa. Cyrusin aiempia menestysalbumeita ovat Bangers (2013), Younger Now (2017) ja Plastic Hearts (2020).

Loputonta kesälomaa ovat olleet tuottamassa Kid Harpoon, Greg Kurstin, Mike Will Made It ja Tyler Johnson. Toimituksen lämmin suositus Taylor Swiftin, Demi Lovaton, Katy Perryn, Lady Gagan ja Rihannan faneille.

Miley Cyrus | kotisivu
Miley Cyrus | Facebook
Miley Cyrus | Instagram

Miley Cyrus: Flowers: Ohjaaja: Jacob Bixenman

** **

Alternative Rock, Indie Rock

Daughter: Stereo Mind Game | 4AD 2023

Daughter: Stereo Mind Game (4AD 2023).

Kovatasoinen Stereo Mind Game katkaisee lontoolaistrio Daughterin seitsemän vuotta kestäneen albumitauon. Igor Haefeli, Remi Aguilella ja Ex-Re -soolotieltä palannut Elena Tonra ovat tehneet jälleen hienoa jälkeä, esimerkkeinä singleraidat ’Swim Back’, ’Party’ ja ’Be On Your Way’.

Stereo Mind Game on Daughterin kolmas studioalbumi. Se julkaistaan 7. huhtikuuta. Toimituksen lämmin suositus Ex:Re:n, The Weather Stationin, Billie Eilishin, Bon Iverin, Dry Cleaningin ja Lana Del Reyn ystäville. 

Stereo Mind Game
1. Intro
2. Be On Your Way
3. Party
4. Dandelion
5. Neptune
6. Swim Back
7. Junkmail
8. Future Lover
9. (Missed Calls)
10. Isolation
11. To Rage
12. Wish I Could Cross the Sea

Daughter | kotisivu
Daughter | Facebook

Party. Ohjaaja: Tiff Pritchett

** **

Syntikkapop, Alternative Pop

Depeche Mode: Memento Mori | Venusnote 2023

Depeche Mode: Memento Mori (Venusnote 2023). Kansi: Anton Corbijn

Brittiläinen synapoplegenda Depeche Mode palaa keväällä albumilla Memento Mori. Tuleva studiolevy on bändin viidestoista. Uutuutta edeltää vuonna 2017 julkaistu erinomainen Spirit.

Dave Gahan ja Martin Gore ovat kokeneet suuren takaiskun kun Depeche Moden perustajajäsen, kosketinsoittaja Andrew Fletcher menehtyi toukokuussa 2022. Fletchin poismenon voi aistia singleraidalta ’Ghosts Again’.

Memento Mori julkaistaan 24. maaliskuuta. DM esiintyy Helsingissä 8. elokuuta 2023, keikkapaikkana Kaisaniemen puisto. 

Memento Mori
1. My Cosmos Is Mine
2. Wagging Tongue
3. Ghosts Again
4. Don’t Say You Love Me
5. My Favourite Stranger
6. Soul With Me
7. Caroline’s Monkey
8. Before We Drown
9. People Are Good
10. Always You
11. Never Let Me Go
12. Speak To Me

Depeche Mode | kotisivu
Depeche Mode | Facebook
Depeche Mode | Instagram
Depeche Mode | Twitter

Depeche Mode | Levyhyllyt [1/2015]
Construction Time Again – kun syntikkabändi löysi äänensä

Ghosts Again

** **

Laulaja-lauluntekijät, Alternative Pop

Lana Del Rey: Did You Know That There’s A Tunnel Under Ocean Blvd | Polydor/Interscope 2023

Lana Del Rey: Did You Know That There's A Tunnel Under Ocean Blvd (Polydor/Interscope 2023).

Laulaja-lauluntekijä Lana Del Reyn (s. 1985) yhdeksäs albumi Did You Know That There’s A Tunnel Under Ocean Blvd tulee ulos 24. maaliskuuta, loppuvuonna 2022 julkaistuna ennakkoraitanaan levyn herkkä nimibiisi. 

Del Rey (= Elizabeth Woolridge Grant) saavutti kansainvälistä suosiota jo yli vuosikymmenen takaisella kakkosalbumilla Born To Die (2012). Sen kohtalokas tunnelma ja hitit ’Born To Die’, ’Blue Jeans’, ’Video Games’ ja ’National Anthem’ jättivät moneen vahvan jäljen. Uutuuslevyä Did You Know… edeltävät Del Reyn toissavuotiset studioalbumit Chemtrails Over The Country Club ja Blue Banisters

Toimituksen lämmin suositus Low’n, Florence + The Machinen, Billie Eilishin, The Nationalin, Adelen ja Taylor Swiftin ystäville.

Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd
1. The Grants
2. Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd
3. Sweet
4. AW
5. Judah Smith Interlude
6. Candy Necklace
7. Jon Batiste Interlude
8. Kintsugi
9. Fingertips
10. Paris, Texas
11. Grandfather Please Stand on the Shoulders of My Father While He’s Deep-Sea Fishing
12. L.et the Light In (feat. Father John Misty)
13. Margaret (feat. Bleachers
14. Fishtail
15. Peppers (feat. Tommy Genesis)
16. Taco Truck x VB

Lana Del Rey | Facebook
Lana Del Rey | Instagram

Did You Know That There’s A Tunnel Under Ocean Blvd

** **

Popmusiikki, Alternative Pop

Everything But The Girl: Fuse | Buzzin’ Fly Records/Virgin Music Group 2023

Everything But The Girl: Fuse (Buzzin' Fly/Virgin 2023).

1982 perustettu brittiduo Everything But The Girl eli Tracey Thornton ja Ben Watt palaavat keväällä ensimmäisellä studioalbumilla liki 24 vuoteen. Uutuuslevy Fuse seuraa syksyn 1999 albumia Temperamental

Kahdeksan ensimmäistä studiolevyä Blanco Y Negrolla julkaissut duo EBTG nousi isompaan suosioon kun Amplified Heartin (1994) singleraidan ’Missing’ Todd Terry Club Mix nousi listoille. Duon menestys jatkui albumilla Walking Wounded (1996), jolta lohkaistiin singlet ’Wrong’, ’Single’, ’Before Today’ ja ’Walking Wounded’.

Fuse on Everything But The Girlin yhdestoista studioalbumi. Toimituksen lämmin suositus Saint Etiennen, George Michaelin, Ruusujen, Madonnan, Wilman ja Pet Shop Boysin faneille.

Everything But The Girl | kotisivu
Everything But The Girl | Facebook
Everything But The Girl | Instagram

Everything But The Girl: Run A Red Light

** **

Alternative Rock, Indie Rock

Fall Out Boy: So Much (For) Stardust | Fueled By Ramen 2023

Fall Out Boy: So Much (For) Stardust (Fueled By Ramen 2023).

Yhdysvaltalaisen Fall Out Boyn tunteikas toimintarock jatkuu keväällä albumilla So Much (For) Stardust. Uutuuslevyn kohokohtia ovat mm. ’Hold Me Like A Grudge’, ’Heartbreak Feels So Good’ ja ’Fake Out’. So Much (For) Stardust on edeltävää albumia Mania (2018) vapautuneempi kokonaisuus.

Patrick Stump, Pete Wentz ja kumppanit muistettaneen parhaiten FOB-levystä From Under The Cork Tree (2005), ja sen suurhiteistä ’Sugar, We’re Goin Down’ ja ’Dance, Dance’. Infinity On High (2007) oli myös valtava menestys, mutta heikomman Folie à Deux’n jälkeen Fall Out Boy jäi tauolle. Paluulevy Save Rock And Roll julkaistiin 2013, mukana oivalliset singlet ’Alone Together’ ja ’My Songs Know What You Did In The Dark (Light Em Up)’.

Neal Avronin tuottama So Much (For) Stardust on julkaistaan 24. maaliskuuta. Toimituksen lämmin suositus Weezerin, Blink-182:n, Good Charlotten, Biffy Clyron ja My Chemical Romancen faneille. 

So Much (For) Stardust
Patrick Stump – laulu, kitara
Joe Trohman – kitara, kosketinsoittimet
Pete Wentz – bassokitara, laulu
Andy Hurley – rummut, lyömäsoittimet
Tuottaja: Neal Avron

Fall Out Boy | Facebook

Fall Out Boy: Hold Me Like A Grudge. Ohjaaja: Brendan Walter

** **

Laulaja-lauluntekijät, Alternative Pop

Fever Ray: Radical Romantics | Rabid Records 2023

Fever Ray: Radical Romantics (Rabid Records 2023).

Ruotsalaisen Fever Rayn [Karin Dreijer, ex-The Knife] taika ekstentrisen viehkon konepopin parissa jatkuu albumilla Radical Romantics. Ruotsalaismuusikon soolodebyytti julkaistiin 2009 kun Dreijerin ja veljensä The Knife -duo oli vielä toiminnassa. Toinen studiolevy Plunge seurasi vuonna 2017.

Kolmas albumi Radical Romantics julkaistaan 10. maaliskuuta. Toimituksen lämmin suositus Maritta Kuulan, Björkin, Florence + The Machinen, Peter Gabrielin, Lana Del Reyn, Röyksoppin, UNKLEn faneille ja luonnollisesti The Knifen ystäville.

Radical Romantics
1. What They Call Us
2. Shiver
3. New Utensils
4. Kandy
5. Even It Out
6. Looking For A Ghost
7. Carbon Dioxide
8. North
9. Tapping Fingers
10. Bottom Of The Ocean

Fever Ray | Facebook

North

** **

Proge, Alternative Metal

Haken: Fauna | InsideOutMusic 2023

Haken: Fauna (Inside Out Music 2023).

Brittiprogea uljaasti edistävä Haken palaa albumiparin Vector (2018) ja Virus (2020) jälkeen levyllä Fauna. Uutuuslevyn ennakkoraitoina on julkaistu erittäin lupaaavat ’Taurus’, ’Nightingale’ ja ’The Alphabet Of Me’.

Fauna on Hakenin seitsemäs studioalbumi, ja ensimmäinen kosketinsoittaja Diego Tejeidan lähdön jälkeen. Perustajajäsen Peter Jones palasi bändiin vuonna 2022. 

Fauna julkaistaan 3. maaliskuuta. Toimituksen lämmin suositus Leprousin, Pain Of Salvationin, Queensrÿchen, System Of A Downin ja Toolin faneille.

Fauna
1. Taurus
2. Nightingale
3. The Alphabet Of Me
4. Sempiternal Beings
5. Beneath The White Rainbow
6. Island In The Clouds
7. Lovebite
8. Elephants Never Forget
9. Eyes Of Ebony

Hakenkotisivu
HakenFacebook
Haken | Instagram
Haken | Twitter

Haken | Levyhyllyt [2/2017]
Affinity – juhlavan progressiivista 80-lukulaisuutta

Nightingale

** **

Popmusiikki, Rock

Floor Jansen: Paragon | Floor Jansen 2023

Floor Jansen: Paragon (Floor Jansen 2023).

Alankomaista kotoisin oleva Nightwish– ja Northward-laulaja Floor Jansen tekee ensimmäisellä sooloalbumilla komeasti kulkevaa draamapoppia. Paragonin mietteliäiden tuntojen ja sovitusten tueksi on tuotu koskettimia, kohtalokasta rytmiikkaa ja jylhiä jousia. Jansenin (s. 1981) mahtipontista poptatsia edustavat mm. raidat ’Invincible’, ’Storm’ ja ’Come Full Circle’. 

Paragon julkaistaan 24. maaliskuuta, ja Floor Jansen esiintyy viiden päivän varoajalla Metallican lämppärinä Amsterdamissa 29. huhtikuuta 2023 (Johan Cruijff Arena). Jansen paikkaa M72 World Tourilta peruuttamaan joutunutta Five Finger Death Punchia.

Toimituksen lämmin suositus Irinan, Vesalan ja Lauri Tähkän ystäville sekä Jansenin aiempien bändien After Foreverin ja ReVampin pariin. 

Floor Jansen | kotisivu
Floor JansenFacebook
Floor Jansen | Instagram

Nightwish | Levyhyllyt [5/2021]
Human Nature – maailmojen välissä

Floor Jansen: My Paragon

** **

Progressiivinen Rock, Classic Rock

Jethro Tull: RökFlöte | InsideOut 2023

Jethro Tull: RökFlöte (InsideOut 2023).

Ian Andersonin johtama Jethro Tull palaa takaisin albumikantaan, vain reilun vuoden jälkeen studiolevyn The Zealot Gene jälkeen. Uutuusalbumi RökFlöte julkaistaan 21. huhtikuuta. 

Toimituksen lämmin suositus Emerson, Lake & Palmerin, Yesin, Pink Floydin, Deep Purplen ja Tim Bownessin faneille. 

Jethro Tull | kotisivu
Jethro Tull | Facebook

Jethro Tull: Ginnungagap

** **

Proge, Progressiivinen Rock

Kite Parade: Retro | Kite Parade 2023

Kite Parade: Retro (Kite Parade 2023).

Muusikko Andy Fosterin yhtyeprojekti Kite Parade tulee keväällä toisella albumillaan Retro. Englantilaisbändin uutuus sisältää kiehtovan kunnianhimoista progetatsia – ja yhtä lailla tasapainoisen sekoituksen draamaa ja popsensibiliteettiä.

Retro julkaistaan 7. huhtikuuta. Toimituksen lämmin suositus Magentan, Six By Sixin, Nik Kershaw’n, Lonely Robotin, Von Hertzen Brothersin ja Steven Wisonin ystäville sekä It Bites- ja Frost*-faneille. 

Kite Parade | Bandcamp
Kite Parade | Facebook
Kite Parade | Instagram

Retro

** **

Alternative Folk, Trad Folk

Lankum: False Lankum | Rough Trade 2023

Lankum: False Lankum (Rough Trade 2023).

Palkittu nykyfolkyhtye Lankum palaa keväällä albumilla False Lankum. Ollaan vaikuttavan musiikin äärellä: Tummat, tummat sävyt hallitsevat biisiä ’Go Dig My Grave’, pelottavat kaiut ympäröivät toista ennakkoraitaa ’The New York Trader’.

False Lankum julkaistaan 24. maaliskuuta. Toimituksen lämmin suositus Swansin, Nick Cave & The Bad Seedsin, The Poguesin, Jane Siberryn, Oysterbandin, Comusin, Jack O’ The Clockin, Tom Waitsin ja Kate Bushin The Ninth Wave -puolesta innostuville faneille. 

False Lankum
Ian Lynch
Daragh Lynch
Cormac MacDiarmada
Radie Pea

Lankum | kotisivu
Lankum | Facebook
Lankum | Instagram

Lankum: Go Dig My Grave 

** **

Metalli, Heavy Metal

Metallica: 72 Seasons | Blackened Recordings/Universal 2023

Metallimusiikin suurbändi Metallica yllätti viime marraskuussa singleraidalla ’Lux Æterna’. Tymäkänreipas biisi edeltää uutta studioalbumia 72 Seasons, ulkona 14. huhtikuuta. 

Maailmankiertueen 2023–2024 alla yhdysvaltalaisbändin kokoonpano tuntuu yhä hioituneemmalta. Basisti Robert Trujillo on ollut laulaja-kitaristi James Hetfieldin, kitaristi Kirk Hammettin ja rumpali Lars Ulrichin mukana St. Angerin (2003) luomisesta lähtien. Nelikon No Repeat Weekend-kiertueen Suomen-keikat ovat vuorossa 7. ja 9. kesäkuuta 2024.

1981 perustetun Metallican varhaisimmat klassikot ovat bassotaiteilija Cliff Burtonin kanssa 1983–86 levytetyt Kill ’Em All, Ride The Lightning ja Master Of Puppets. Keikkamatkalla auto-onnettomuudessa syksyllä -86 kuolleen Burtonin tilalle tuli bassokitaran varteen Jason Newsted. Bändin murrosvaiheen matka jatkui suurin harppauksin levytyksiin Garage Days Re-Revisited, …And Justice For All ja Metallica [Black Album], joista [Musta Albumi] avasi yhtyeen tien massasuosioon.

Studiolevyjen sarjassa 72 Seasonsia edeltävät Lou Reedin kanssa tehty moderni klassikko Lulu (2011), ja reilun kuuden vuoden takainen Hardwired… To Self-Destruct (2016). Uuden materiaalin odotusta ovat pitäneet yllä myös livelevy S&M2 (2020) ja massiivinen tribuuttiboksi The Metallica Blacklist (2021). Toimituksen lämmin suositus Megadethin, Iron Maidenin, Panteran, Anthraxin ja Ozzy Osbournen faneille.

72 Seasons
1. 72 Seasons
2. Shadows Follow
3. Screaming Suicide
4. Sleepwalk My Life Away
5. You Must Burn!
6. Lux Æterna
7. Crown Of Barbed Wire
8. Chasing Light
9. If Darkness Had A Son
10. Too Far Gone?
11. Room Of Mirrors
12. Inamorata

James Hetfield
Lars Ulrich
Kirk Hammett
Robert Trujillo
Tuottajat: Greg Fidelman + James Hetfield & Lars Ulrich

Metallicakotisivu
Metallica | Facebook
Metallica | Instagram
Metallica | Twitter

Metallica | Levyhyllyt
The $5.98 E.P. • Garage Days Re-Revisited – elonmerkkejä autotallista [6/2017]
Metallica [Black Album] – kun uusi musta oli uusi musta [9/2021]
72 Seasons – jättiläinen jahtaa varjoaan [4/2023]

Lux Æterna. Ohjaaja: Tim Saccenti

** **

Alternative Rock, Indie Rock

The National: First Two Pages Of Frankenstein | 4AD 2023 

The National: First Two Pages Of Frankenstein (4AD 2023).

Yhdysvaltojen alternative rockin suuri nimi The National tulee keväällä albumilla First Two Pages Of Frankenstein. Studiolevy on yhtyeen yhdeksäs, ja seuraa menestysalbumeita Sleep Well Beast (2017) ja I Am Easy To Find (2019).

Huhtikuun lopulla julkaistava uutuus sisältää tammi-huhtikuussa tuleeet ennakkoraidat ’Eucalyptus’, ’New Order T-Shirt’, ’Tropic Morning News’ ja ’Your Mind Is Not Your Friend’. Toimituksen lämmin suositus uutuuslevyllä fiittaavien Sufjan Stevensin, Phoebe Bridgersin (boygenius) ja Taylor Swiftin ystäville sekä Beckin, The War On Drugsin, Arcade Firen ja Bon Iverin faneille.

First Two Pages Of Frankenstein
1. Once Upon A Poolside (feat. Sufjan Stevens)
2. Eucalyptus
3. New Order T-Shirt
4. This Isn’t Helping (feat. Phoebe Bridgers)
5. Tropic Morning News
6. Alien
7. The Alcott (feat. Taylor Swift)
8. Grease In Your Hair
9. Ice Machines
10. Your Mind Is Not Your Friend (feat. Phoebe Bridgers)
11. Send For Me

The National | Facebook

The National | Levyhyllyt [4/2020]
High Violet – kaunis ja yksinäinen

The National: New Order T-Shirt

** **

Retro, Livelevyt
Proge, Classic Rock

Pink Floyd: The Dark Side Of The Moon – Live At Wembley 1974 | Pink Floyd Records 2023

Pink Floyd: The Dark Side Of The Moon – Live At Wembley 1974 (Pink Floyd Records 2023).

Klassikkoalbumi The Dark Side Of The Moon täyttää maaliskuussa 50 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi on luvassa jälleen uusia julkaisuja. Massiivisen boksilaitoksen livelevy Live At Wembley 1974 lohkaistaan myös erilliseksi julkaisuksi. Marraskuussa 1974 tehty taltiointi tulee ulos 24. maaliskuuta (LP & CD). 

The Dark Side Of The Moon – Live At Wembley 1974
A-puoli
1. Speak To Me
2. Breathe (In The Air)
3. On The Run
4. Time
5. The Great Gig In The Sky
B-puoli
1. Money
2. Us And Them
3. Any Colour You Like
4. Brain Damage
5. Eclipse 

The Dark Side Of The Moon 50 | kotisivu
Pink Floyd | kotisivu

Pink Floyd | Levyhyllyt
The Dark Side Of The Moon – avain maailmanmenestykseen [1/2015]
A Momentary Lapse Of Reason – rentoa jatkoaikaa huipulla [4/2017]

The Dark Side Of The Moonin uusi boksilaitos sisältää livelevyn, joka julkaistaan myös erikseen LP- ja CD-painoksina.

** **

Retro, Uusintaversiot
Classic Rock, Akustinen Rock

U2: Songs Of Surrender | Island 2023

U2: Songs Of Surrender (Island 2023).

Irlantilainen rockbändi U2 palaa korona-aikana tehdyllä akustisella kokoelma-albumilla. Bändin aiempaa tuotantoa sisältävä Songs Of Surrender on sekä läpileikkaus U2:n yli 40-vuotiseen levytysuraan, että sisarjulkaisu Bonon muistelmateokseen Surrender – 40 Songs, One Story.

Songs Of Surrender julkaistaan 17. maaliskuuta (Super Deluxe 4CD, Deluxe CD. 2LP ja striimi). Kokoelman perusta on laulaja Bonon ja kitaristi The Edgen yhteistyön riisuttu taika. Sitä sävytetään lyömäsoittimien, jousien, kosketinsoittimin ja taustalaulun ambienssilla – hieman tyyliin MTV Unplugged.

Toimituksen lämmin suositus Peter Gabrielin, The Policen ja Coldplayn ystäville sekä R.E.M.-faneille.

U2 | kotisivu
U2 | Facebook
U2 | Instagram

U2 | Levyhyllyt
Achtung Baby – aitoa parempi levy [5/2023]

U2: All I Want Is You

** **

Retro, Arkisto
Laulaja-lauluntekijät, Rock

Neil Young & The Santa Monica Flyers: Somewhere Under The Rainbow & The Ducks: High Flyin’ | Reprise 2023

Laulaja-lauluntekijä Neil Youngin (s. 1945) arkistoäänitteiden julkaisusarja The Official Bootleg Series jatkuu keväällä. Ehtymättömän tuntuisessa jatkumossa julkaistaan 14. huhtikuuta Youngin bändilive Somewhere Under The Rainbow sekä The Ducksin High Flyin’. Kuten Youngin koko soolotuotanto, nämä arkistolevyt puuttuvat julkaisuajankohtana Spotifysta.

Marraskuulta 1973 nyt päivänvalon näkevä Somewhere Under The Rainbow taltioitiin kokoonpanolta Neil Young, Nils Lofgren, Ben Keith, Billy Talbot ja Ralph Molina. Kesällä -77 taltioitu High Flyin’ tulee ulos yhtyenimellä The Ducks. Laulustemmatkin hallitsevaan bändiin kuuluivat Young lisäksi basisti Bob Mosley, kitaristi Jeff Blackburn ja rumpali Johnny Craviotto

Toimituksen lämmin suositus David Crosbyn, Stephen Stillsin, Graham Nashin, Bob Dylanin, CSNY:n, Eaglesin ja luonnollisesti Neil Youngin massiivisen soolotuotannon ystäville.

Neil YoungReprise Records | Facebook
Neil Young Archives

Neil Young | Levyhyllyt
After The Gold Rush – elokuvaton soundtrack [3/2021]

Cowgirl In The Sand

The Ducks: High Flyin' (Shakey Pictures Records/Reprise Records 2023).

** **

Retro ⏳ Arkistojulkaisut ⏳ Livelevyt
Proge, Progressiivinen Rock

Frank Zappa: Zappa ’80 Mudd Club / Munich | Zappa Records/UMe 2023

Frank Zappa: Zappa ’80 • Mudd Club / Munich (Zappa Records/UMe 2023).

Säveltäjä Frank Zappan [1940–1993] virallinen julkaisusarja jatkuu vuonna 1980 taltioiduilla livevedoilla. Zappa ’80 [Official Release 125] sisältää konsertit New Yorkin Mudd Clubilta ja Münchenin Olympiahallista [2LP sisältää vain Mudd Club -liven]. Keikkaseteissä korostuu 1979 julkaistun studioalbumitrilogian Joe’s Garage I,II & III sisältö.

3CD Zappa ’80 – Mudd Club / Munich julkaistaan 3. maaliskuuta ja yhden keikan sisältävä 2LP Mudd Club maaliskuun lopulla. Toimituksen lämmin suositus Captain Beefheartin And His Magic BandinKing Crimsonin, Soft Machinen ja Gongin ystäville.

CD1
Mudd Club New York, NY May 8th, 1980

1. Mudd Club Show Start
2. Chunga’s Revenge
3. Keep It Greasy
4. Outside Now
5. City Of Tiny Lites (Edited)
6. Pound For A Brown
7. You Are What You Is
8. You Didn’t Try To Call Me
9. I Ain’t Got No Heart
10. Love Of My Life
11. Easy Meat
12. Mudd Club
13. The Meek Shall Inherit Nothing
14. Joe’s Garage
15. Why Does It Hurt When I Pee?

CD2
Munich, Germany Olympiahalle July 3rd, 1980

1. Munich ’80 Show Start
2. Chunga’s Revenge
3. Keep It Greasy
4. Pick Me, I’m Clean
5. City Of Tiny Lites
6. Pound For A Brown
7. Cosmik Debris
8. You Didn’t Try To Call Me
9. I Ain’t Got No Heart
10. Love Of My Life
11. You Are What You Is

CD3
Munich, Germany Olympiahalle July 3rd, 1980 (jatkuu)

1. Easy Meat
2. Mudd Club
3. The Meek Shall Inherit Nothing
4. Joe’s Garage
5. Why Does It Hurt When I Pee?
6. Dancin’ Fool
7. Bobby Brown Goes Down
8. Ms. Pinky
9. Stick It Out
10. Nite Owl (T. Allen)
11. The Illinois Enema Bandit

Frank Zappa | kotisivu
Frank Zappa | Facebook

Frank Zappa | Levyhyllyt [1/2024]
• Frank Zappa – multi-instrumentalisti

Mudd Club

Musiikkikirjastot.fi

🎶

Levyuutuuksia
2024

Maaliskuu 2024
Helmikuu 2024
Tammikuu 2024

Levyuutuuksia
2023

Joulukuu 2023
Marraskuu 2023
Syksy 2023
Keskikesä 2023
Alkukesä 2023
Alkuvuosi 2023

Levyuutuuksia
2022

Loppuvuosi 2022
Syksy 2022
Keskikesä 2022
Alkukesä 2022
Kevät 2022
Alkuvuosi 2022

Levyuutuuksia
2021

Loppuvuosi 2021
Syksy 2021
Keskikesä 2021
Alkukesä 2021
Kevät 2021
Alkuvuosi 2021

Levyuutuuksia
2020

Loppuvuosi 2020
Syksy 2020
Keskikesä 2020
Alkukesä 2020
Kevät 2020
Talvi 2019–2020

Musiikkikirjastot.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *