Odotettuja levyuutuuksia | kevät 2022

Kevään 2022 uusia levyjä Suomesta, ulkomailta ja kirjastosta

Musiikkikirjastot.fi:n kirjastoblogi Musiikki kuuluu kaikille vinkkaa pienten ja suurten levy-yhtiöiden suojatteja Suomesta ja ulkomailta.

Maalis-huhtikuun 2022 kotimaista: Von Hertzen Brothers.
Kevään -22 ulkomaista: Bloc Party, The Flower Kings, Marillion, Placebo ja Sabaton.

Linkkejä eteenpäin Levyhyllyihin ja artistisivuille

Nostouutisissa on hyödyllisiä linkkejä eteenpäin. Videoiden ja somekanavien lisäksi nostot on kytketty kirjastoblogiin Levyhyllyt, josta löytyy satoja artikkeleita musiikkia.

Uutuuksien varaaminen Finnasta

Jos levytys on varattavissa kirjastosta, se on linkitetty Finna-palvelun hakutulokseen.

Levyuutuuksia

Alkuvuosi 2022

Levyuutuuksia

Loppuvuosi 2021
Syksy 2021
Keskikesä 2021
Alkukesä 2021
Kevät 2021
Alkuvuosi 2021

Von Hertzen Brothers: Red Alert In The Blue Forest | Doing Being/Fullsteam 2022

Von Hertzen Brothers: Red Alert In The Blue Forest (2022).

Suomalaisen progen lipunkantaja Von Hertzen Brothers tulee 18. maaliskuuta uudella albumilla. Kahdeksas studiolevy Red Alert In The Blue Forest jatkaa vajaan neljän vuoden tauon jälkeen eteenpäin albumista War Is Over. Veljesten Jonne, Kie ja Mikko von Hertzenin aiempia klassikoita ovat New Day Rising (2015), Nine Lives (2013) ja Stars Aligned (2011).

Toimituksen lämmin suositus esimerkiksi Kingston Wallin ja King’s X:n ystäville.

Von Hertzen Brothers | kotisivu
Von Hertzen Brothers | Facebook
Von Hertzen Brothers | Instagram

Bloc Party: Alpha Games | Bloc Party/BMG 2022

Brittiläinen rockyhtye Bloc Party palaa studioalbumikantaan yli kuusi vuotta Hymns-albumin jälkeen. Kevään uutuuslevyn ennakkoraitana kuullaan ’Traps’. Paluualbumi Alpha Games on ulkona 29. huhtikuuta 2022.

Kele Okereken johtama Bloc Party tunnetaan kenties parhaiten varhaisista hiteistä ’Banquet’ ja ’Like Eating Glass’ sekä levyistä Silent Alarm (2005), A Weekend In The City (2007) ja Intimacy (2009). Toimituksen lämmin suositus esimerkiksi Placebon, Editorsin ja Kaiser Chiefsin ystäville.

Bloc Party | Facebook
Bloc Party | Twitter

Bloc Party | Levyhyllyt
Hymns – sielua ja kiireettömyyttä

Traps.

The Flower Kings: By Royal Decree | Inside Out Music 2022

Ahkerasti levyttävä ruotsalaisen progen suurbändi The Flower Kings julkaisi uuden singleraidan joulukuussa -21. Muusikkolegenda Roine Stoltin johtaman kokoonpanon uusi albumi By Royal Decree on ulkona 4. maaliskuuta 2022.

Toimituksen lämmin suositus myös aiemmille Flower Kings -klassikoille, kuten Space Revolver (2000), Paradox Hotel (2006) ja Island (2020).

The Flower Kings | Facebook

The Great Pretender.

Marillion: An Hour Before It’s Dark | Racket Records 2022

Marillion: An Hour Before It's Dark (2022).

Kahdeskymmenes Marillion-albumi An Hour Before It’s Dark julkaistaan 4. maaliskuuta 2022. Se seuraa suosittua levytystä F E A R (2017).

Uutuuslevyltä julkaistiin ennakkoon kolmiosainen puolieepossingle ’Be Hard On Yourself’. Toimituksen lämmin suositus esimerkiksi Fishin, RPWL:n, Steven Wilsonin ja The Mute Godsin faneille.

Marillion | kotisivu
Marillion | Facebook

Marillion | Levyhyllyt
Seasons End – uusi ääni, uusi alku
F E A R (Fuck Everyone And Run) – pelosta pelon voittamiseen

Be Hard On Yourself.

Placebo: Never Let Me Go | Elevator Lady/SO Recordings 2022

Placebo: Never Let Me Go (2022).

Brittiläisen indie rockin valonkantaja Placebo palaa hieman alle vuosikymmenen pituiselta levytystauolta. Bändin kahdeksas studioalbumi Never Let Me Go julkaistaan 25. maaliskuuta 2022. Se jatkaa Placebon matkaa levyistä Battle For The Sun (2009) ja Loud Like Love (2013).

Brian Molko ja Stefan Olsdal ovat tehneet Never Let Me Gon duona, ilman vakirumpalia. Levyn ennakkoraitoina on julkaistu ’Beautiful James’ ja ’Surrounded By Spies’.

Toimituksen lämmin suositus esimerkiksi Interpolin, Sueden ja Manic Street Preachersien ystäville.

Placebo | kotisivu
Placebo | Facebook
Placebo | Instagram
Placebo | Twitter

Beautiful James.

Sabaton: The War To End All Wars | Nuclear Blast 2022

Sabaton luonnehditaan tyhjentävästi bändin Facebook-sivulla: ”Swedish Heavy Metal band with historical lyrics.” Ruotsalaisyhtyeen uusin ja kymmenes albumi The War To End All Wars on ulkona 4. maaliskuuta 2022. Se seuraa menestyslevytyksiä The Last Stand (2016) ja The Great War (2019).

Toimituksen lämmin suositus esimerkiksi Helloweenin, Korpiklaanin, Powerwolfin ja Blind Guardianin ystäville.

Sabaton | Facebook
Sabaton | Instagram