Viralliset kuulumiset vuoden 2023 IAML-kongressista • Intervalli 2/2023

Teksti Jaska Järvilehto
Kuva Marjukka Mäkinen

Intervalli 2/20231/2023
www.intervalli.fi

Jaska Järvilehto. Kuva: Marjukka Mäkinen / YLETämän vuoden [2023] IAML-kongressin myötä konkretisoituivat monet viime vuosien kehityskulut. Tärkeimpänä lienee se, että IAMLin talous on saatettu vakaalle pohjalle ja kassaan on kerätty puskurirahastoa, jonka ansiosta maailman myllerrykset eivät aiheuta ainakaan aivan välitöntä kassakriisiä. IAMLin toimintaa ja yhteistyötä on ryhdytty viemään menestyksellä verkkoon. Kansallisten yhdistysten edustajat ja IAMLin hallitus tapaavat säännöllisesti työpajoissa verkon välityksellä myös kongressien välillä. Jäsenille tarjotaan webinaareja ja IAMLin verkkosivuja kehitetään aktiivisesti, jotta ne tarjoaisivat jäsenille enemmän relevanttia sisältöä ja vastinetta jäsenmaksulle.

IAMLin suurin yksittäinen menoerä on Fontes-kausijulkaisun painatuksesta ja postituksesta aiheutuvat kulut. Yksilöjäsenille tarjotaan jo oletuksena elektronista julkaisua ja painetta kokonaan elektroniseen julkaisuun siirtymiselle on koko ajan enemmän. Kansallisten yhdistysten mahdolliset lakkauttamiset Australian ja Tanskan yhdistysten jalanjäljissä myös heittävät varjonsa IAMLin tulevaisuuden ylle. Kyse ei ole pelkästään saamatta jäävistä jäsenmaksuista, vaan myös kansainvälisesti aktiivisten jäsenten määrän vähenemisestä.

Rahastonhoitaja Kimmy Szeton ehdotuksesta IAMLin yleiskokous hyväksyi jäsenmaksujen korotuksen vuodelle 2025: henkilöjäseneltä jäsenmaksu on 49,50 € ja yhteisöjäseneltä 84,50 €.

Suomalaisia osallistujia oli tänä vuonna kongressissa ilahduttavan runsaslukuisesti ja suomalaiset musiikkikirjastot olivat edustettuina myös kongressiesitelmän (Ilona Heinonen, Tampereen kaupunginkirjasto) ja posterin (Maaria Harviainen ja Tiina Tolonen, Muska-ryhmä) muodossa. Allekirjoittanut valittiin Archives and Music Documentation Centres Sectionin puheenjohtajaksi vuoden mittaiselle kaudelle aiemman puheenjohtajan luopuessa tehtävästä. Kongressin ohjelma sekä suuri osa esitysten dioista on ladattavissa IAMLin sivuilta.

Seuraava kongressi järjestetään Etelä-Afrikan Stellenboschissa 23.–28.6.2024. Varhaisesta ajankohdasta johtuen esitysten ilmoittaminen sulkeutuu poikkeuksellisesti jo 1. joulukuuta. Lisää tietoa kongressista löytyy IAMLin sivuilta.

Jaska Järvilehto

Intervalli 2/2023. Kansi: Kongressipaikalle Bentleyllä saapuneet Maaria Harviainen (oik.) ja Tiina Tolonen. Kuva: Head Chauffeur Zane

Intervalli 2/2023. Kannessa kongressipaikalle Bentleyllä saapuneet Maaria Harviainen (oik.) ja Tiina Tolonen. Kuva: Head Chauffeur Zane

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *