Odotettuja levyuutuuksia • Maaliskuu 2024

Maaliskuun uusia levyjä kirjastosta

Joulukuu 2023Tammikuu 2024Helmikuu 2024Huhtikuu 2024Toukokuu 2024

Musiikkikirjastot.fi tekee nostoja ja vinkkaa uutuuslevyjä pienten ja suurten levy-yhtiöiden suojateilta Suomesta, ulkomailta ja kirjastosta. Löydät lisää levyuutuuksia kuvitetulta koontisivulta.

Odotettua pidemmältä tauolta palaa metallibändi Judas Priest, jonka Invincible Shield on ensimmäinen studiolevy kuuteen vuoteen. Viitasen Piian viides studiolevy Ihmisen aika ilmestyy viiden vuoden odotuksen jälkeen. Bruce Dickinsonin uusi soololevy The Mandrake Project tulee peräti 19 vuotta Tyranny Of Soulsin jälkeen.

Suomalaisista tulevat maaliskuussa Blind Channel, Luukas Oja, laulaja-lauluntekijät Iisa ja M, tusinan studioalbumeita täyteen saanut Mokoma, upeat Saimaa, Suvi Teräsniska ja Viitasen Piia, toisen sooloalbumin valmiiksi saanut Sami Yaffa sekä soolodebyytin tehnyt A.W. Yrjänä.

Maaliskuun ulkomaista ovat Beyoncé, Bruce Dickinson, Judas Priest, Adrianne Lenker ja Helsingin Juhlaviikoille elokuussa tuleva Ride. Retropuolen merkkitapaus on elokuussa Kulttuuritalolle saapuvan Pixiesin laajennettu At The BBC.

Linkkejä eteenpäin Levyhyllyihin ja artistisivuille

Nostouutisissa on hyödyllisiä linkkejä eteenpäin. Videoiden ja somekanavien lisäksi nostot on kytketty kirjastoblogiin Levyhyllyt, josta löytyy satoja artikkeleita musiikkia.

Kirjastotarjonta Finnassa

Jos levytys on varattavissa kirjastosta, se on linkitetty Finna-palvelun hakutulokseen.

Musiikkikirjastot.fi

Violent Pop, Metal

Blind Channel: Exit Emotions | Century Media 2024

Blind Channel: Exit Emotions (Century Media 2024).

Blind Channelin voittokulku ympäri maailman jatkuu albumilla Exit Emotions, ennakkoraitoinaan ’Deadzone’, Happy Doomsday’, ’Flatline’ ja Røryn fiittaama ’Die Another Day’. Energisestä livefiiliksestä tutut elementit tuntuvat levylläkin: mukaansatempaavaa henkeä ja keskittynyttä tykitystä nivottuna melodisesti koukuttavaan toteutukseen.

Maaliskuun 1. päivä ilmestyvä Exit Emotions on luontevaa jatkoa toissavuotiselle menestysalbumille Lifestyles Of The Sick & Dangerous (2022). Toimituksen lämmin suositus Linkin Parkin ja Bring Me The Horizonin ystäville.

Exit Emotions
A-puoli
Where’s The Exit
Deadzone
Wolves In California
XOXO fet. From Ashes To New
Keeping It Surreal
Die Another Day feat. Røry
B-puoli
Phobia
Happy Doomsday
Red Tail Lights
Not Your Bro
Flatline
One Last Time… Again

Blind Channel | kotisivu
Blind Channel | Facebook
Blind Channel | Instagram

Blind Channel | Levyhyllyt [8/2022]
• Lifestyles Of The Sick & Dangerous – kurkistus suosion kääntöpuolelle

Blind Channel feat. Røry: Die Another Day

** **

Laulaja-lauluntekijät, Popmusiikki

Iisa: Hardcore | Fullsteam 2024

Iisa: Hardcore (Fullsteam 2024).

Laulaja-lauluntekijä Iisan viides studiolevy Hardcore tulee ulos kolme vuotta Amelian (2021) jälkeen. Koskettavan synteettisestä äänimaailmasta vastaa tuottaja Artturi Taira (Pariisin Kevät, ex-Rubik).

Harcore ilmestyy 15. maaliskuuta. Toimituksen lämmin suositus Iisan aiemman Regina-bändin lisäksi Jori Hulkkosen, Ruusujen, Vestan, Paperi T:n, Scandinavian Music Groupin, Olavi Uusivirran, Pariisin Kevään ja Vesalan faneille.

Hardcore
A-puoli
Hardcore
Pitkät hyvästit
Muistolaulu
Mikään ei riitä feat. Antti Autio
Hevoset
B-puoli
Tää voi tuntuu
Elämä on meri
Suhun mä uskon aina
Päivääkään ei elämättä jää

Iisa | kotisivu
Iisa | Facebook
Iisa | Instagram

Elämä on meri

** **

Rock, Popmusiikki

Luukas Oja: Mitä mä pelkään | Playground Music 2024

Luukas Oja: Mitä mä pelkään (Playground Music 2024).

Luukas Ojan melodinen kohkaaminen ilahduttaa jälleen. Bändin kolmas albumi Mitä mä pelkään jatkaa inspiroitunutta popin ja rockin rajaviivoilla liikkuvaa ilmaisua kaksi vuotta edeltäjänsä Lähdinkö liian varhain (2022) jälkeen. Selkeä tuotantotyö tuo hienosti esille laulajien hymyilevän totisuuden ja tiukan bändin. Mietteliäämmän ilmaisun kohokohtia ovat ’Älä mee’ ja ’Maailman kaunein ihminen’.

Mitä mä pelkään julkaistaan 8. maaliskuuta. Toimituksen lämmin suositus Tiisun, Apulannan, Keltaisen Kissan ja Mira Luotin, Vesalan ja PMMP:n ystäville sekä Aino & Hajonneet -faneille.

Mitä mä pelkään
Oon väärässä
Koko kansa
Paras ilta pitkään aikaan
Älä mee
Maailman kaunein ihminen
Haluan kaiken
Surulaulut soi
Sinä syksynä
Sanomatta selvää
Turvassa

Luukas Oja | Facebook
Luukas Oja | Instagram

Luukas Oja | Levyhyllyt [6/2022]
Lähdinkö liian varhain – rockia ilman ironiakilpeä

Paras ilta pitkään aikaan. Ohjaajat: Sami Vähäkoski, Tuomas Klemola

** **

Popmusiikki, Laulaja-lauluntekijät

M: Mustarastaat tulivat | Playground Music 2024

M: Mustarastaat tulivat (Playground Music 2024).

Laulaja-lauluntekijä M [Minja Koski] palaa coverlevyn Lauluja 1960-luvulta jälkeen studioalbumilla Mustarastaat tulivat. Uutuuslevyä on pohjustettu singleraidoilla ’Molotovin cocktail’, ’Seitsemältä niityltä’, Ounasjoen Ainoja’ ja ’Valvotaan koko yö’.

Mustarastaat tulivat julkaistaan 1. maaliskuuta. Toimituksen lämmin suositus Lyytin, Mallan, Pambikallion, Antti Aution, Dina Ögonin ja Yonan faneille.

Mustarastaat tulivat
Molotovin cocktail
Mustarastaat tulivat
Nuo lapset
Seitsemältä niityltä
Duck Hunt
Aika on puolellasi
Valvotaan koko yö
Polttaa
Vellamo
Ounasjoen Ainoja

M | kotisivu
M 
| Facebook
M 
| Instagram

Valvotaan koko yö

** **

Metalli, Thrash Metal

Mokoma: Myrsky | Sakara 2024

Mokoma: Myrsky (Sakara 2024).

Neljä vuotta Ihmisssokkelon (2020) jälkeen on vuorossa metallibändi Mokoman uusi albumi Myrsky – singleraitoinaan ’Malja sille!’, ’Taivaan tuuliin’, ’Pyhä vitutus’ ja ’Haluamanilainen’.

Myrsky on Mokoman 12. studiolevy, ulkona 8. maaliskuuta. Toimituksen lämmin suositus Stam1nan, Kotiteollisuuden, Alexi Laihon ja Children Of Bodomin, Stonen ja Viikatteen ystäville.

Myrsky 2024
Sakara Records SKR-080 & SKRLP-080

Joukkotuhoase
Haluamanilainen
Taivaan tuuliin
Pyhä Vitutus
Tulisiko ikävä?
Jos tulevaisuus on
Malja sille! feat. Anni Lötjönen
Sydänkäyrä
Ympyrä sulkeutuu
Ulappa
Laitimmainen kerta

Mokoma | kotisivu
Mokoma | Facebook
Mokoma | Instagram

Haluamanilainen

** **

Popmusiikki, Rap

Pesso: sadboi | Sony Music Finland 2024

Pesso: sadboi (Sony Music Finland 2024).

Suomalaista kaihoa lämmöllä kuvaava Pesso tulee maaliskuussa neljännellä albumillaan. Pesso [=Miika Pesso] on kuvannut sadboita erolevyksi.

Sadboi ilmestyy 8. maaliskuuta. Toimituksen lämmin suositus Pykärin, Pariisin Kevään, Pehmoainon, Ruusujen, Iisan ja The Streetsin ystäville sekä Lauri Haav -faneille.

sadboi
1 puutarhakatu
2 vaaleenpunainen tuuli
3 miltä maistuu merivesi?
4 kermavaahtoo
5 (elämä on) lahja
6 koitan / voiko
7 kauan (ihan liian)
8 tennistä feat. Pykäri
9 valkosuklaata feat. Lac Belot

Pesso | Facebook
Pesso | Instagram
Pesso | Allday.fi

Pesso | Levyhyllyt [4/2024]
Pesso on yksityisetsivä surullisen pojan hahmossa – sortumatta alakulossaan kyynisyyteen

koitan / voiko

** **

Popmusiikki, Proge

Saimaa: Vol. 6 | Love Records/Universal 2024

Saimaa: Vol. 6 (Love Records/Universal 2024).

Matti Mikkolan musiikillinen aivoriihi Saimaa aktivoituu jälleen keväällä. Maaliskuussa on luvassa albumi Vol. 6, ja jatkoa on tulossa vielä kuluvan vuoden aikana.

Mikkolan progressiivisen vision rajattomuus toimii yhä moitteettomasti, ja myös Vol. 6 on tasapainoinen kokonaisuus. Musiikillisena entiteettinä Saimaa on kuin Kerkko Koskinen Kollektiivin ja Anssi Tikanmäki Orchestran sukulainen, joka valitsee 60- tai 70-lukulaisen olomuotonsa mielialansa mukaan. Miten vain huvittaa kulkea, niin sinne liikutaan: karnevaalitunnelmasta progressiivisuuteen, viihteestä vakavaan sanomaan – toisinaan saman biisin sisälläkin. Lopputulos on kiehtova hybridi kaikesta mitä suomalainen populaarimusiikki tarvitsee: estotonta ja ajatuksella toteutettua musiikin iloa.

Vol. 6 julkaistaan 22. maaliskuuta. Toimituksen lämmin suositus Pepe Willbergin, Kirkan, Hectorin, Litku Klemetin, J. Karjalaisen, Pekka Pohjolan, Kim Lönnholmin, Ultra Bran, Frank Zappan, The Beatlesin ja Ellipsin faneille. Ja aina kannattaa tarkastella ajatuksella legendaarisen Love Recordsin liki 400 albumin musiikkiantia. Saimaan nyt jatkama Love-katalogi tuli alun perin päätökseen vuonna 1979. Vuonna 2024 olemme yhä laveampien musiikkiaarteiden äärellä.

Vol. 6
Love Records LRLP315

A-puoli
1 Pää räjähtää 
2 Muistan sen niin 
3 Äiti 
4 Kivi jota vierittää I 
5 Kivi jota vierittää II 
6 Kivi jota vierittää III
B-puoli
1 Yksi flirtti 
2 Pitkii päivät 
3 Matkalla tutkalla 
4 Totuuden rappio

Saimaa | Facebook
Saimaa | Instagram

Matkalla tutkalla

Pitkii päivii

** **

Popmusiikki, Popiskelmä

Suvi Teräsniska: Seuraavassa elämässä | Warner Music Finland 2024

Suvi Teräsniska: Seuraavassa elämässä (Warner Music Finland 2024).

Laulaja Suvi Teräsniska palaa odotetulla uutuuslevyllä, liidiraitana nimibiisi ’Seuraavassa elämässä’. Muita albumin kohokohtia ovat ’Kaikki mussa tahtoo’, ’Saanko sanoa’ ja toissavuotinen single ’Vihaton’. Ennen tämän kevään uutuutta Teräsniska on levyttänyt toisen -tribuutin Ihmisen poika (2019) ja teemalevyn Iltalauluja (2020).

Seuraavassa elämässä ilmestyy 22. maaliskuuta. Toimituksen lämmin suositus Kaija Koon, Irinan, Laura Voutilaisen, Anna Erikssonin, Samuli Edelmannin, Lauri Tähkän, Juha Tapion ja Yön faneille.

Suvi Teräsniska | Facebook
Suvi Teräsniska | Instagram

Seuraavassa elämässä

** **

Laulaja-lauluntekijät, Alternative Pop

Viitasen Piia: Ihmisen aika | Utopiia 2024

Viitasen Piia: Ihmisen aika (Utopiia 2024).

Ihmisen aika katkaisee Viitasen Piian viiden vuoden albumitauon. Uutuuslevy sisältää mm. biisit ’Jano’, ’Musta perjantai’ ja Levyraadin hiljattain voittaneen singleraidan ’Outo tyttö’.

Ihmisen aika näyttää jälleen kerran Viitasen Piia -bändin kyvyn luoda tiheä tunnelma suht pienistä osatekijöistä. Yhtyeen kesken tehty ilmava sovitustyö on moitteettomassa tasapainossa Piia Viitasen lauluntekijyyden ja herkän laulun kanssa. Viitasen Piian lopputulos on luontevaa jatkoa edeltäjälleen Meidän jälkeemme hiljaisuus (2019), mutta – jos mahdollista – vielä kouraisevampi.

Ihmisen aika ilmestyy 15. maaliskuuta. Toimituksen lämmin suositus Yonan, Aija Puurtisen & Jalavein, Jenni Vartiaisen, Jonna Tervomaan, J. Karjalaisen, Samuli Putron ja Zen Cafén ystäville.

Ihmisen aika • 2024
Utopiia VPLP01 & VPCD01

A-puoli
1 Jano
2 Musta perjantai
3 Vedenpaisumus
4 Rakkauteni suurin
5 Ihmisen aika
B-puoli
1 Ne ei löydä mua
2 Shakkia
3 Paras kellua vaan
4 Outo tyttö
5 Piritorin kuningas

Viitasen Piia | kotisivu
Viitasen Piia | Facebook
Viitasen Piia | Instagram

Viitasen Piia | Levyhyllyt [3/2024]
Viitasen Piian Ihmisen aika onnistuu monella tasolla

Outo tyttö • Ohjaaja: Tekla Vály

** **

Classic Rock

Sami Yaffa: Satan’s Helpers War Lazer Eyes And The Money Pig Circus | Vallila Music House 2024

Sami Yaffa: Satan’s Helpers War Lazer Eyes And The Money Pig Circus (Vallila Music House 2024).

Rocktähti, kultturivaikuttaja ja Hanoi Rocks -ikoni Sami Yaffa (s. 1963) palaa maaliskuussa toisella sooloalbumillaan. 2021 julkaistun debyytin tapaan pitkästi nimetty Satan’s Helpers War Lazer Eyes And The Money Pig Circus sisältää ennakkosinglen ’Crashing Down’.

Satan’s Helpers… julkaistaan 8. maaliskuuta. Toimituksen lämmin suositus The Flaming Sideburnsin, Sweatmasterin, Hellacoptersin ja Andy Taylorin sekä muiden Yaffa-kosketuksien pariin, kuten Pelle Miljoona Oy, Hanoi Rocks, Demolition 23, Joan Jett, Mad Juana, New York Dolls, ja Hanoi-kollegat Jan Stenfors ja Michael Monroe.

Satan’s Helpers War Lazer Eyes And The Money Pig Circus
A-puoli
Satan’s Helpers War Lazer Eyes And The Money Pig Circus
Silver Or Lead
Hurricane Hank
Death Squad
Down Home
B-puoli
Shitshow
Crashing Down
Chemical Life
Far Star
Faster Than Time

Sami Yaffa | Facebook
Vallila Music House | kotisivu
Vallila Music House | Facebook

Mad Juana | Levyhyllyt [10/2016]
• Skin Of My Teeth – Sami Yaffa uudella mukavuusalueella
Michael Monroe | Levyhyllyt [10/2019]
• One Man Gang – jengi soittaa sydämestä
Jan Stenfors | Levyhyllyt [12/2020]
Vinegar Blood – kahden elämän taitteessa
Sami Yaffa | Levyhyllyt [9/2021]
• The Innermost Journey To Your Outermost Mind – basisti läpäisee pasianssin

Crashing Down. Ohjaaja: Mikki Kunttu

** **

Laulaja-lauluntekijät, Alternative Rock

A.W. Yrjänä: Heliografi | Vallila Music House 2024

A.W. Yrjänä: Heliografi (Vallila Music House 2024).

CMX-yhtyeen laulaja-lauluntekijä A.W. Yrjänän ensimmäinen sooloalbumi Heliografi viehättää aikuistuneella tunnelmalla.

Seesteiseltä vaikuttava tempo ja tietty verkkaisuus kääntyvät biisi toisensa jälkeen intensiteetiksi, hieman samaan tapaan kuin Jouni Hynysen ja Mira Luotin tekemällä Maanalaisen Armeijan debyyttialbumilla vuodelta 2020. Sykkeeltään hieman tiheämmät ’Varjoihmiset’ ja ’Viisasten kivi’ toimivat nekin enemmän mietteliäänä kuin rokkaavana.

Heliografi ilmestyy 15. maaliskuuta. Toimituksen lämmin suositus Herra Ylpön, Maj Karman ja Vesterinen Yhtyeineen faneille sekä herkemmän puolen Kotiteollisuus– ja CMX-tuotannon ystäville.

Heliografi
1 Olisipa tie
2 Ketju
3 Varjoihmiset
4 Juuret
5 Viisasten kivi
6 Isabel, Isabel
7 Tuonen tyttö
8 Korvaamaton
9 Jumal’ahjo
10 Heliografi

CMX | Levyhyllyt [11/2016]
Veljeskunta – uuden ajan airut

Juuret

Musiikkikirjastot.fi

Country, R&B

Beyoncé: Cowboy Carter | Parkwood Entertainment/Columbia Records 2024

Beyoncé: Cowboy Carter (Parkwood Entertainment/Columbia Records 2024).

Beyoncé Knowles-Carterin keväinen uutuusalbumi ammentaa kantrista. Cowboy Carterin ensimmäiset hitit ovat ’Texas Hold ’Em’ ja ’16 Carriages’.  

Beyoncén liki 80 minuuttia pitkään kokonaisuuteen mahtuu paljon. Akustiset kielisoittimet ovat voimaa,  ja autenttisuutta haetaan upeilla harmonioilla, joita ovat olleet muovaamassa useat vierailijat. Yksi Cowboy Carterin yllätyksistä on toiseksi raidaksi sijoitettu White Albumilta tuttu Beatles-cover Blackbiird.

Cowboy Carter ilmestyy 29. maaliskuuta. Toimituksen lämmin suositus Taylor Swiftin ja The Chicksien tuotannon pariin.

Beyoncé | kotisivu
Beyoncé | Facebook

16 Carriages

** **

Roots Rock, Classic Rock

The Black Crowes: Happiness Bastards | Silver Arrow Records 2024

The Black Crowes: Happiness Bastards (Silver Arrow Records 2024).

Veljekset Chris ja Rich Robinson tekevät jälleen yhteistyötä myös studiossa. The Black Crowes palaa pitkän tauon jälkeen levyllä Happiness Bastards. Kyseessä on bändin ensimmäinen studioalbumi yli 14 vuoteen – kokokohtinaan mm. ’Wanting And Waiting’, ’Dirty Cold Sun’ ja Lainey Wilsonin fiittaama ’Wilted Rose’.

Happiness Bastards julkaistaan 15. maaliskuuta, ja The Black Crowesin huhtikuussa Yhdysvalloista alkava kiertue ulottuu 5. kesäkuuta Sweden Rockiin. Toimituksen lämmin suositus Aerosmithin, Pearl Jamin, Lynyrd Skynyrdin, The Rolling Stonesin ja Led Zeppelinin ystäville sekä Kiss-faneille.

Happiness Bastards
A-puoli
1 Bedside Manners
2 Rats And Clowns
3 Cross Your Fingers
4 Wanting And Waiting
5 Wilted Rose feat. Lainey Wilson
B-puoli
1 Dirty Cold Sun
2 Bleed It Dry
3 Flesh Wound
4 Follow The Moon
5 Kindred Friend

The Black Crowes | kotisivu
The Black Crowes | Facebook
The Black Crowes | Instagram

The Black Crowes | Levyhyllyt [5/2020]
Warpaint – sukellus syvään päähän

Wanting And Waiting. Ohjaajat: Chris Acosta & Chris Phelps

** **

Metalli, Heavy Metal

Bruce Dickinson: The Mandrake Project | BMG/Duellist Holdings 2024

Bruce Dickinson: The Mandrake Project (BMG/Duellist Holdings 2024).

Iron Maidenista tuttu laulajalegenda, biisintekijä, pilotti ja radiopersoona Bruce Dickinson palaa pitkästä aikaa soolotuotannon pariin. Muhevasti rokkaava The Mandrake Project on tuotettu yhteistyössä Roy Z Ramirezin kanssa. 

The Mandrake Project on Dickinsonin ensimmäinen studioalbumi sitten Tyranny Of Soulsin (2005). Pitkä tauko johtuu erilaisista hidasteista levyttämisen tiellä. Dickinson on ollut kiireinen myös Iron Maidenin levytysten kanssa: vuosina 2006–2021 julkaistiin neljä tasokasta Maiden-albumia, joilla kaikilla laulaa Bruce Dickinson.

The Mandrake Project ilmestyy 1. maaliskuuta. Toimituksen lämmin suositus Dion, Devin Townshendin, Acceptin, Judas Priestin ja Saxonin faneille sekä luonnollisesti Maiden- ja Dickinson-levytysten ystäville.

The Mandrake Project
1 Many Doors To Hell
2 Rain On The Graves
3 Resurrection Men
4 Fingers In The Wounds
5 Eternity Has Failed
6 Mistress Of Mercy
7 Face In The Mirror
8 Shadow Of The Gods
9 Sonata (Immortal Beloved)
10 Afterglow Of Ragnarok

Bruce Dickinson | The Mandrake Project
Bruce Dickinson | Instagram

Afterglow Of Ragnarok. Ohjaaja: Ryan Mackfall

** **

Metalli, Heavy Metal

Judas Priest: Invincible Shield | Columbia/Sony Music 2024

Judas Priest: Invincible Shield (Columbia/Sony Music 2024).

Laulaja Rob Halford ja kumppanit tuovat Judas Priestin komeasti 2020-luvulle. Kuusi vuotta sitten julkaistu Firepower (2018) saa jatkoa Priestin yhdeksännestä toista albumista Invincible Shield. Sen ennakkoraitoina ovat ilmestyneet energiset ’Panic Attack’, ’Crown Of Horns’ ja ’Trial By Fire’.

Invincible Shield julkaistaan 8. maaliskuuta. Toimituksen lämmin suositus Iron Maidenin, Saxonin, Dion, Acceptin, Metallican, Queensrÿchen ja Ozzy Osbournen faneille.

Invincible Shield
Panic Attac
The Serpent And The King
Invincible Shield
Devil In Disguise
Gates Of Hell
Crown Of Horns
As God Is My Witness
Trial By Fire
Escape From Reality
Sons Of Thunder
Giants In The Sky
Fight Of Your Life
Vicious Circle
The Lodger

Judas Priest | kotisivu
Judas Priest | Facebook
Judas Priest | Instagram

Trial By Fire

Panic Attack

Toimitus kertoi Judas Priestin varhaisista klassikoista videosarjassa Löytöretki levyhyllyihin. Tuomas Pelttarin video julkaistiin keväällä 2023.

** **

Laulaja-lauluntekijät, Alternative Folk

Adrianne Lenker: Bright Future | 4AD 2024

Adrianne Lenker: Bright Future (4AD 2024).

Vilpittömyyttä ja vaikeitakin asioita vaivattomasti musiikissaan heijasteleva Adrienne Lenker (s. 1991) tekee jälleen vaikutuksen. Big Thiefistä tutun laulaja-lauluntekijän herkkyys on kouraisevaa tutkittavaa. Uutuuslevyn Bright Future akustinen ambienssi on kaukana virheettömästä tuotantotyöstä, mutta tunteessa ja lämmössä löytyy.

Lenkerin kuudes albumi Bright Future julkaistaan 22. maaliskuuta. Toimituksen lämmin suositus Mary Margaret O’Haran, Jane Siberryn, Sufjan Stevensin, J.J. Calen ja Lloyd Colen ystäville, Judee Sill- ja Michelle Shocked -faneille sekä luonnollisesti kaikille Big Thiefistä innostuneille.

Bright Future
1 Real House
2 Sadness As A Gift
3 Fool
4 No Machine
5 Free Treasure
6 Vampire Empire
7 Evol
8 Candleflame
9 Already Lost
10 Cell Phone Says
11 Donut Seam
12 Ruined

Adrianne Lenker | kotisivu
Adrianne Lenker | Facebook
Adrianne Lenker | Instagram

Fool

** **

Retro ⏳ Live
Alternative Rock, Indie Rock

Pixies: At The BBC | 4AD 2024

Pixies: At The BBC (4AD 2024).

Suomen-keikoille elokuussa saapuvan Pixiesin 1988–1991 taltioidut BBC-sessiot julkaistaan uudestaan. Alun perin 1998 ilmestynyt At The BBC tulee keväällä uuden striimin lisäksi 3LP- ja 2CD-painoksina, yhdeksän raitaa alkuperäistä laajempana. Livelevylle on koottu kuusi radiosessiota vuosilta. Niillä soittaa yhtyeen 4AD-kauden klassinen kokoonpano Black Francis, Kim Deal, Joey Santiago ja David Lovering.

At The BBC ilmestyy 8. maaliskuuta. Toimituksen lämmin suositus The Breedersin, Holen, Sonic Youthin, The Clashin ja Pavementin ystäville sekä Dinosaur Jr. -faneille.

Pixies | Facebook
Pixies | Instagram

Pixies Suomessa 2024
Black Francis Joey Santiago Emma Richardson David Lovering

13.8. Helsinki Kulttuuritalo + Big Special
14.8. Helsinki Kulttuuritalo + Big Special

Levitate Me
1988

** **

Shoegaze, Alternative Rock

Ride: Interplay | Wichita Recordings 2024

Ride: Interplay (Wichita Recordings 2024).

Helsingin juhlaviikoille Suomen-keikalle 27. elokuuta saapuva Ride levyttää yhä. Bändin seitsemäs studioalbumi Interplay sisältää virkeät ennakkoraidat ’Peace Sign’, ’Last Frontier’ ja ’Monaco’.

Ride tunnetaan parhaiten 90-luvun tuotannostaan, erityisesti shoegazen klassikoiksi tunnustetuista studiolevyistä Nowhere (1990) ja Going Blank Again (1992). Nuo albumit ovat Riden ohjelmistossa myös Huvilateltassa ensi elokuussa. Vuonna 2015 Ride teki comebackin lavoille ja lopulta myös levytystauko katkesi. Paluulevy Weather Diaries julkaistiin 21 vuotta Tarantulan (1996) jälkeen.

Interplay julkaistaan 29. maaliskuuta. Toimituksen lämmin suositus Chapterhousen, Pale Saintsin, Oasisin, Swervedriverin, Lushin, Slowdiven, My Bloody Valentinen ja The Psychedelic Fursin faneille.

Interplay
1 Peace Sign
2 Last Frontier
3 Light In A Quiet Room
4 Monaco
5 I Came To See The Wreck
6 Stay Free
7 Last Night I Went Somewhere To Dream
8 Sunrise Chaser
9 Midnight Rider
10 Portland Rocks
11 Essaouira
12 Yesterday Is Just A Song

Andy Bell
Mark Gardener
Steve Queralt
Laurence ”Loz” Colbert

Ride | Facebook
Ride | Instagram

Monaco

Musiikkikirjastot.fi

🎶

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *